Ανατρέχοντας στην πρώτη μου κατάδυση, γυρίζω πίσω στο καλοκαίρι του 1975, όπου σε ηλικία μόλις 7 ετών βίωσα τη μοναδική εμπειρία της υποβρύχιας αναπνοής για πρώτη φορά. Παρά το γεγονός ότι αυτή ήταν η πρώτη μου πραγματική επαφή με τον υποβρύχιο κόσμο, είχα εντυπωσιαστεί από τα θαύματα της θάλασσας από πολύ πιο μικρή ηλικία ακούγοντας τον μεγαλύτερο αδερφό μου να διηγείται ιστορίες για τα νερά της Βεγγάζης και της Σαρδηνίας, για τα μεγάλα ψάρια του Αιγαίου αλλά και για τα θαυμαστά μυστήρια που κρύβονταν κάτω από την επιφάνεια των ωκεανών. Εκείνος ήταν 22 έτη μεγαλύτερος από εμένα, ένας εμπειρότατος δύτης σφουγγαριών και μέντορας μου.


Με την ολοκλήρωση της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης μου κατατάχθηκα στον ελληνικό στρατό. Βλέποντας αυτή την υποχρέωση ως μια μοναδική ευκαιρία να αναβαθμίσω τις καταδυτικές μου τεχνικές, αποφάσισα να καταταγώ στα Ο.Υ.Κ. Παρότι η εκπαίδευση της συγκεκριμένης μονάδας ήταν πολύ δύσκολη, με βοήθησε να αποκτήσω ανεκτίμητες τεχνικές ικανότητες και γνώσεις οι οποίες θα με βοηθούσαν να γίνω ένας καλύτερος δύτης. Έμαθα πώς να πειθαρχώ και να εστιάζω τη συγκέντρωση μου, πώς να διαχειρίζομαι πιεστικές καταστάσεις κάτω από το νερό, πώς να ελέγχω την αναπνοή μου και πολλά άλλα.


Αρχικά δούλεψα, ως βοηθός επαγγελματία δύτη, σε υποβρύχιες εργασίες όπως επιθεωρήσεις λιμένων και πλοίων, καθαρισμός υφάλων, κατασκευή αγκυροβολίων, αλλά και σε έρευνες και ανελκύσεις ναυαγίων, μέχρι και το 1987. Μέσα από αυτές τις δραστηριότητες ανέπτυξα πολύ πιο εκλεπτυσμένες τεχνικές και έτσι το 1993 αποφοίτησα από τη σχολή Εκπαιδευτών Δυτών της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καταδύσεων, λαμβάνοντας ένα δίπλωμα που επέκτεινε σημαντικά τους ορίζοντες μου ως εκπαιδευτή αυτοδυτών και αργότερα ως Εκπαιδευτή εκπαιδευτών αυτοδυτών. Όταν ήρθε ο καιρός να ανοίξω το δικό μου καταδυτικό κέντρο, μόνο ένα όνομα υπήρχε στο μυαλό μου, ένα όνομα που πραγματικά ενσωμάτωνε όλο μου τον κόσμο, Thalassa.


Όραμα μου ήταν αυτό το κέντρο να λειτουργήσει ως μια πραγματική κοινότητα για οποιονδήποτε ενδιαφερόμενο αναζητήσει πληροφόρηση και γνώσεις γύρω από τις καταδύσεις, είτε από σκοπιά αναψυχής είτε επαγγελματική. Ως εκπαιδευτής, συνειδητοποίησα ότι οι άνθρωποι μαθαίνουν με διαφορετικούς τρόπους και με διαφορετικό ρυθμό και έτσι άρχισα να διαμορφώνω μια εκπαιδευτική μέθοδο, η οποία σύντομα έγινε η σπονδυλική στήλη του προγράμματος σπουδών της ακαδημίας μας. Το 2002, αποτέλεσα μέλος του ιδρυτικού σχολείου ελεύθερης κατάδυσης που έγινε στην Ελλάδα υπό την αιγίδα της ΕΟΥΔΑ, της Ελληνικής ομοσπονδίας υποβρύχιας δραστηριότητας, και του οποίου τα μαθήματα εντάχθηκαν πλήρως στο πρόγραμμα της ακαδημίας μας. Το 2010 εκπαιδεύτηκα ως επιθεωρητής φιαλών κατάδυσης, professional scuba inspector. Συνεχίζοντας την εκπαίδευση μου το 2005 έγινα εκπαιδευτής της PADI, εκπαιδευτής πρώτων βοηθειών (EFR) & εκπαιδευτής 10 ειδικοτήτων κατάδυσης. Πιστοποιήθηκα το 2010 ως εκπαιδευτής ναυαγοσωστών. Το 2015 έλαβα την ειδικότητα εκπαίδευσης ατόμων με ειδικές ανάγκες DDI, μια πρωτοβουλία που πηγάζει βαθιά μέσα από την καρδιά μου, και προχώρησα με τη διαρκή εκπαίδευση μου. Το 2016 έγινα εκπαιδευτής εκπαιδευτών πρώτων βοηθειών του EFR και στη συνέχεια πιστοποιήθηκα με το PADI Master Free Diver Instructor.


Η Thalassa είναι το πραγματικό πάθος μου. Όπως βλέπουμε την ακαδημία μας να μεγαλώνει, τους μαθητές μας να εκπαιδεύονται ώστε να γίνουν δύτες αναψυχής ανωτέρου επιπέδου ή ακόμα και εξαιρετικοί επαγγελματίες εκπαιδευτές, μεγαλώνουμε και εμείς μαζί τους. Πάνω από όλα, θέλουμε να παρέχουμε σε όλους τους μαθητές μας μια πολύπλευρη και βαθιά εμπειρία η οποία να τους μεταλαμπαδεύσει την αγάπη, το πάθος και το σεβασμό που ο μαγικός βυθός των θαλασσών πραγματικά αξίζει.


Γ. Μοναστήρογλου
Ιδρυτής της Thalassa

monastiroglou_photo.png
thalassa_com.jpg

Ο κόσμος μας, η θάλασσα

Έχοντας ιδρυθεί το 1999, από τον έμπειρο
δύτη Γιώργο Μοναστήρογλου, η ακαδημία
καταδύσεων Thalassa είναι ένα καταδυτικό
κέντρο 5-αστέρων της PADI, πλήρως
αφοσιωμένο στον υποβρύχιο κόσμο,
στον κόσμο της θάλασσας. Αυτή η
εξαιρετική διάκριση είναι η ανώτατη που
απονέμεται από τον οργανισμό της PADI
και η Thalassa δικαιούται πλήρως αυτή
την κατάταξη έχοντας εκπαιδεύσει πάνω
από 800 μαθητές, διατηρώντας μηδενικό
ποσοστό ατυχημάτων μέχρι σήμερα.

Με συνολική εμπειρία άνω των 30 ετών, με
βαθιά γνώση της μορφολογίας της ελληνικής
υφαλοκρυπίδας αλλά και του οικοσυστήματος
των ελληνικών θαλασσών, η Thalassa
έχει αναπτύξει ένα μοναδικό εκπαιδευτικό
σύστημα βασισμένο στην προσωπικότητα
του μαθητευόμενου. Αυτό επιτρέπει στους
μαθητές της να μαθαίνουν ο καθένας στο
δικό του ρυθμό, ώστε να διαμορφώσουν
ένα πολύ ισχυρό δεσμό με το θαλάσσιο
στοιχείο και τελικώς να βιώσουν μια απολύτως
προσωποποιημένη εμπειρία καταδύσεων.

profil_kid.jpg

«Θέλαμε να δημιουργήσουμε ένα πολύ-λειτουργικό χώρο, ο οποίος θα μπορούσε να καλύψει όλες τις πτυχές της κατάδυσης. Για εμάς είναι ένας τρόπος ζωής, ο κόσμος μας είναι η θάλασσα και θέλουμε οι μαθητές μας να μπορούν να βιώσουν τι ακριβώς είναι αυτός ο κόσμος και όχι απλά να περάσουν από μια διαδικασία εκμάθησης των βασικών στοιχείων.»

Πιστοποιήσεις Thalassa

Πιστοποιήσεις Thalassa

Πιστοποιήσεις Γ. Μοναστήρογλου

ΠΤΎΧIΟ OYΚ 1987


ΠΤYΧIΟ ΕΟYΔΑ – CMAS *** 1991


ΠΤYXIΟ ΕΚΠΑIΔΕYΤΟY
CMAS – ΕΟYΔΑ * 1993


ΠΤYXIΟ ΕΚΠΑIΔEYΤΟY
CMAS – ΕΟYΔΑ ** 1997


ΠΤYΧIΟ ΕΚΠΑIΔΕYΤΗΣ
ΕΚΠΑIΔΕYΤΩΝ
CMAS – ΕΟΎΔΑ ***2000


PROFESSIONAL SCUBA
INSPECTOR (PSI) 1999


ΠΤYΧIΟ ΕΚΠΑIΔΕYΤΟY
ΕΛΕΘΕΡΗΣ ΚΑΤΑΔYΣΗΣ
CMAS – ΕΟYΔΑ ** 2002


ΠΤYΧIΟ ΕΚΠΑIΔΕYΤΗ FDI 2006


ΚΡIΤΗΣ ΑΓΩΝΩΝ ΑΠΝΟIΑΣ
CMAS – ΕΟYΔΑ 2012


PADI SPECIALTY INSTRUCTOR
GEORGE MONASTIROGLOU


PADI OPEN WATER SCUBA
INSTRUCTOR


EFR INSTRUCTOR

AWARE CORAL REEF
CONSERVATION SP INSTRUCTOR


PROJECT AWARE INSTRUCTOR


PEAK PERFORMANCE
BUOYANCY INSTRUCTOR


WRECK INSTRUCTOR
DEEP INSTRUCTOR


ENRICHED AIR INSTRUCTOR


NIGHT DIVER INSTRUCTOR


SEARCH & RECOVERY
INSTRUCTOR


ATLANTIS / DOLPHIN
REBREATHER INSTRUCTOR


UNDERWATER PHOTOGRAPHER
INSTRUCTOR


UNDERWATER VIDEOGRAPHER
INSTRUCTOR


BOAT INSTRUCTOR


PADI MASTER SCUBA DIVER
TRAINER


IDC STUFF INSTRUCTOR


ΕΛΛΗΝIΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΘΑΛΑΣΣIΑΣ
ΔIΑΣΩΣΗΣ & ΕΠIΒIΩΣΗΣ : ΔIΠΛ.
ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤIΑ ΝΑYΑΓΟΣΩΣΤΗ


ΕΚΠΑIΔΕYΤΗΣ ΝΑYΑΓΟΣΩΣΤΩΝ


EUROPEAN RESUSCITATION
COUNCIL. ΠIΣΤΟΠΟIΗΣΗ
BLS/AED PROVIDER COURSE


ΕΛΛΗΝIΚΗ ΕΤΑIΡΕIΑ
ΚΑΡΔ/ΑΝΑΠΝΕYΣΤIΚΗΣ
ΑΝΑΖΩΟΓΟΝΗΣΗΣ. ΠIΣΤ.
ΒΑΣIΚΗΣ YΠΟΣΤΗΡIΞΗΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ
& ΑYΤOM. ΕΞΩΤ. ΑΠIΝIΔIΣΜΟY


ΠIΣΤ. ΑΡΧIΚΗΣ ΕΚΤIΜΗΣΗΣ &
ΑΝΤIΜ/ΣΗΣ ΠΟΛYΤΡΑYΜΑΤIΑ


DISABLED DIVERS
INTERNATIONAL (DDI)
INSTRUCTOR (ΕΚΠΑIΔΕYΤΗΣ
ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΕIΔIΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ)


EFR TRAINER INSTRUCTOR


PADI ADVANCE FREE DIVER
INSTRUCTOR


PADI TECH SIDEMOUNT


ΑΔΕIΑ ΕΠΟΠΤΗ
ΚΑΤΑΔYΤIΚΩΝ ΕΡΓΑΣIΩΝ