ΔΥΤΕΣ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ

Αγνόησε την βαρύτητα και πέταξε μέσα στο νερό

Η ευαισθησία μας για τα άτομα με ειδικές ανάγκες δεν σταματάει στα λογία.

Τα προγράμματα DDI, επιτρέπουν στα άτομα με αναπηρία να ζήσουν την εμπειρία της ασφαλούς κατάδυσης με προσαρμογές και ενισχύσεις στην εκπαίδευση και στον εξοπλισμό τους.

Γιατί κατάδυση?

Οι καταδύσεις έχουν αποδείξει πολλά πλεονεκτήματα ως κοινωνική και φυσική αποκατάσταση ατόμων με ειδικές ανάγκες, επιτρέποντάς τους να αλληλεπιδρούν σε μια σχεδόν αβίαστη κατάσταση, πολλοί από τους οποίους αισθάνονται ότι τα κανονικά εμπόδια και οι περιορισμοί που τους προσδίδει η αναπηρία στην ξηρά εξαφανίζονται στο νερό όταν τους παρέχεται ο σωστός εξοπλισμός και η εκπαίδευση.

Είναι γνωστό ότι η συμμετοχή σε τακτικές ψυχαγωγικές δραστηριότητες, που περιλαμβάνουν τη σωματική άσκηση, ανταμείβεται με καλύτερη υγεία, τόσο σωματικά όσο και διανοητικά. Η κατάδυση είναι επίσης ένα κοινωνικό άθλημα και ως εκ τούτου μπορεί να έχει τεράστιο θετικό αντίκτυπο στους δύτες με αναπηρία και στην ικανότητά τους να αλληλεπιδρούν με τους δύτες χωρίς αναπηρία.

Η έλλειψη βαρύτητας κάνει την κατάδυση το μόνο άθλημα που σας επιτρέπει να προωθήσετε το σώμα σας μόνο με μια κίνηση του δακτύλου σας. Μόνο ένας δύτης και ένας αστροναύτης μπορούν να το βιώσουν.

 

Ακλούθησε το Thalassa Diving Academy και γνώρισε ένα νέο κόσμο!

Μπορείς να το Κάνεις και ΕΣΥ!